Svakako posjetite

NP KRKA

Rijeka Krka poznata je po brojnim vodopadima nastalim taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca. Najljepši i najposjećeniji dijelovi nacionalnog parka su Skradinski buk i Roški slap, a brodom možete posjetiti i mali otočić Visovac s franjevačkim samostanom.

Iskoristite vrijeme za ugodnu šetnju označenim šumskim stazama uz rijeku, a možete posjetiti i mali muzej u sklopu parka, kao i stari mlin. Također, u ljetnim mjesecima možete uživati kupajući se u osvježavajućim vodama bistre rijeke i fotografirati prekrasnu prirodu parka.

Prije ili poslije posjeta NP Krka svakako se preporučuje i razgled stare gradske jezgre Šibenika.

NP KORNATI

Kornati su jedno od najljepših otočja mediteranske obale s oko 150 nenaseljenih otoka, otočića i uvala za koje je George Bernard Shaw napisao kako je "posljednjeg dana Stvaranja Bog poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha" ("On the last day of the Creation God desired to crown His work and thus created Kornati Islands out of tears, stars and breath").

Brodom se plovi između prekrasnih otoka, uz pristajanje u jednoj od najljepših uvala arhipelaga. Kornati su raj za sve one koji znaju uživati u prirodnim ljepotama i kristalno čistom moru! Ručak se servira uz vino i sokove na brodu ili u restoranu na jednom od otoka.

NP PLITVICE

Stoljećima je voda svojim tokom i taloženjem sedrenih barijera stvarala 16 međusobno povezanih jezera i slapova. Bogatstvo flore i faune, šume i planinski zrak ovaj kraj čine uistinu jedinstvenim. 1979. godine UNESCO je najstariji hrvatski nacionalni park s pravom proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Doživljaj trosatne šetnje parkom upotpunjuje vožnja električnim brodom. Jezera će Vas očarati svojom modro-zelenom bojom, a svaki novi posjet biti će neponovljiv doživljaj prirode, ljepote i snage!

NP PAKLENICA

Kanjon Paklenice, istovremeno i glavni ulaz u Nacionalni park Paklenica, najvrijedniji je prirodni fenomen i biser Velebita. Ovdje možete pronaći preko 150 km dugu mrežu pješačkih staza, koje se svakako preporučuju ljubiteljima prirode i pješačenja u proljeće i jesen. Staze se protežu od mora do unutrašnjosti planine Velebit te turistima i alpinistima koji se uspinju stazom pod Anić kukom (714 m) – najvećim stijenama Velebita, nudi svu svoju veličanstvenost i ljepotu.

NP TELAŠĆICA

Zaljev Telašćica jedna je od nasigurnijih, najljepših i najvećih prirodnih luka na Jadranu, unutar koje se nalazi 6 otoka i hridi, 25 uvala i 69 km razvedene obale. Stoga nije čudno što je posebno atraktivno sidrište za brojne nautičare. Najveća atrakcija Telašćice su "stene" - dugootočki strmac koji se uzdiže i do 200 m nad morem, a u more okomito spušta i do 90 m. Poslije nezaboravnog pogleda s vrha stijena možete se okupati u još jednom prirodnom fenomenu - slanom jezeru "Mir".

Tijekom izleta ručak se servira uz vino i sokove na brodu ili u restoranu u PP Telašćica.

Pored organiziranih polazaka brodova iz Zadra, Telašćica se može posjetiti i individualno korištenjem brodskih ili trajektnih linija prema lukama Sali i Brbinj na Dugom otoku.

NOVIGRAD

Kao u rukavcu rijeke, ispod ostataka drevne tvrđave, smjestio se jedan od najpitoresknijih gradića na Jadranu – Novigrad Dalmatinski.

Čudesno mjesto burne prošlosti, danas oaza ribarskog i turističkog mira, kameni spavač, najbliži hrvatskom turističkom sloganu: Ovdje se živi Mediteran kakav je nekad bio.

Novigrad je zavučen u zaljev mora koje se zove Novigradskim imenom i u najvećoj je mjeri sačuvao svoj izvorni srednjovjekovni graditeljski izgled. More u kojem su se, ne tako davno, vadili i biseri, kristalne je bistrine, prepuno ribe i školjki. Novigrad danas uživa u miru i spokoju nakon stoljeća burne povijesti. U tvrđavi koja dominira mjestom bila je zatočena i kraljica Elizabeta Kotromanić, a njene čvrste zidine ispričat će vam još toliko čudesnih priča iz povijesti kojom je ovo mjesto protkano, kao malo koje u ovom dijelu svijeta.

Svoje ukupne smještajne kapacitete Novigrad nudi u hotelu, auto kampu i kod privatnih iznajmljivača: u apartmanima, sobama i kućama za odmor.

Daleko od gradskih gužvi nekih drugih /modernijih/ turističkih destinacija, odlaskom iz Novigrada dugo će vas pratiti osjećaj blaženstva i duševnog mira. Ako tražite odmor u prostoru netaknutih prirodnih ljepota koje su sačuvane u izvornom obliku, naš će gradić biti odredište vašem odmoru u dugom slijedu godina. Ovo je mjesto za one koji ljepotu pronalaze u starim kamenim portalima, u uličicama u kojima je vrijeme, tko zna kada stalo; koji će znati uživati u svakodnevnim prizorima bezbrojnih ribarskih brodica koje izlaze u lov na ribe, da bi po povratku, na očigled turista i domaćih, vadili svoj ulov, čistili i krpali mriže; koji će cijeniti tišinu noći, u kojoj je jedini zvuk onaj koji stiže od bezbrojne vojske cvrčaka i zrikavaca.

ZADAR

Zadar je udaljen 14 km od Nina, centar Zadarske regije, grad burne povijesti, bogate spomeničke baštine, okružen s 265 otoka, otočića i grebena, grad mladih, grad košarke i morskih sportova, grad mnogih kulturnih i arhitektonskih atrakcija, a njegovi zalasci sunca proglašeni su najljepšima na svijetu.

 

VELEBIT FOTO SAFARI

Do mnogih atraktivnih lokaliteta na području Velebita moguće je doći samo terenskim vozilima (Velebit Jeep Safari).

Tako ćete posjetiti Tulove grede i kanjon rijeke Zrmanje – lokalitete na kojima su snimani legendarni filmovi o Winnetouu, provesti se povijesnim velebitskim cestama, posjetiti manastir Krupa. Svakako preporučamo posjetiti izvor najkraće hrvatske rijeke– Krnjeze. Njeno vrelo je smješteno u dnu 60-ak m duboke špilje ukrašene kalcitnim zavjesama i sigama na ulazu, a nakon samo 600m utječe u rijeku Zrmanju. Iako kratka, na mjestima je duboka i do 45m, voda je veoma hladna i bistra, odlična za pice.