Kako do nas

Grad Nin smjestio se usred plitke pješčane lagune, 17 km sjeverno od regionalnog centra, odlično je povezan sa Zadrom te je lako dostupan dolazite li automobilom, autobusom, avionom, vlakom ili brodom.


 

Nin - Dolazak automobilom

Odlična prometna infrastruktura omogućuje izravnu povezanost sa svim većim gradovima u Hrvatskoj, a preko Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika sa svim gradovima u Europi. Put do Nina iz zemalja zapadne Europe uglavnom je sastavljen od vožnje autocestom, stoga ćete na vaše odredište doći brzo i sigurno. U nastavku slijede linkovi koji će vam olakšati kreiranje plana putovanja.

http://www.viamichelin.com/
http://www.hak.hr/
http://www.hac.hr/


Nin - Dolazak autobusom

Zbog blizine regionalnog centra Zadra koji je povezan sa svim većim zapadno-europskim gradovima (Ljubljana, Trst, Beč, Zűrich, München, Rotterdam i dr.) i odlične međugradske povezanosti, odgovarat će vam sve autobusne linije. Nin je sa Zadrom izvrsno povezan te imate autobusne linije gotovo svakih sat vremena. Rezervacije i informacije o kartama možete izvršiti na:

http://www.akz.hr/
http://www.liburnija-zadar.hr/kolodvor/

Nin - Dolazak avionom

Ukoliko se odlučite za brži i lagodniji način putovanja, sletjet ćete u Zadarsku zračnu luku Zemunik, malu, ali modernu zračnu luku koja je povezana s ostalim hrvatskim gradovima i velikim brojem važnih zračnih luka u europskim odredištima, naročito u doba sezone. Za dolazak iz udaljenijih odredišta, koja nisu izravno povezana sa zračnom lukom Zadar, koristite zračnu luku Zagreb koja je umrežena u međunarodni zračni promet i povezana sa svim europskim i svjetskim zračnim lukama. Posebnu pogodnost dolaska omogućuju niskotarifne linije Ryanair, Germanwings, Inter Sky i Axis Airways. Nastavak puta prema Ninu iz zračne luke Zemunik može biti taksijem ili preko Zadra autobusom. Slijedi nekoliko korisnih linkova:

http://www.zadar-airport.hr/
http://www.zagreb-airport.hr/
http://www.croatiaairlines.com/

Nin - Dolasci vlakom

Željezničkom linijom Zadar je povezan preko Knina sa Zagrebom i gotovo svim zemljama Europe. Ovaj način putovanja je duži, ali isto tako pruža nezaboravan doživljaj i uživanje u prirodnim ljepotama. Željeznički kolodvor Zadar nalazi se u sklopu autobusnog kolodvora Zadar, stoga ćete lako moći nastaviti vaš put prema Ninu autobusom ili taksijem. Slijede linkovi na kojima ćete moći saznati više informacija:

http://www.hznet.hr/


Nin - Dolazak brodom

Pristanište i turistička luka nalaze se u Zadru. Zadarska luka je brodovima, hidrogliserima, katamaranima i trajektima povezana s većim gradovima duž jadranske obale. Međugradske trajektne veze su: Zadar-Rijeka, Zadar-Dubrovnik, a međunarodna trajektna veza je Zadar-Ancona. Nakon iskrcavanja u Zadru, lokalnim autobusom, automobilom ili taksijem krenite prema starohrvatskom kraljevskom gradu Ninu. Slijede linkovi na kojim ćete moći saznati više:

http://www.jadrolinija.hr/
http://www.miatours.hr/

Bilo koji put kojega odaberete za dolazak u Nin, europsku destinaciju izvrsnosti, prirodne ljepote i raznolikost krajolika Hrvatske, ostavit će vas bez daha!